Špagety podľa 25-ročného receptu. Klasika z talianskej reštaurácie, priamo od šéfkuchára.
Potrebujeme (na 4 porcie):
špagety (1 balík)
250 ml smotany s najvyšším obsahom tuku
4 žĺtky
slaninu s veľkým podielom mäsa (nakrájanú na kúsky)
parmezán – syrom nešetríme
korenie, soľ
Postup:
V hrnci si najprv dáme zohriať vodu na špagety. Medzitým si pripravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.
Parmezán si nastrúhame na strúhadle na jemno. Nastrúhaný syr dáme do väčšej misky.
Potom ju vypražíme v panvici.
Do panvice k slanine prilejeme smotanu a necháme zahriať na malom ohni. Smotana nemôže vrieť. K parmezánu prilejeme 4 žĺtky a zmiešame na kašu. Ak je kaša príliš hustá, môžeme ešte pridať žĺtok. Následne prilejeme pár lyžíc vody zo špagiet. Miešame kým nám nevznikne redšia hmota. Osolíme a okoreníme.
Za stáleho miešania zmes prilejeme ku smotane so slaninou a celé to necháme prehriať. Uvarené špagety si dáme do veľkej misky a zalejeme omáčkou. Zamiešame a podávame. Na vrch ešte môžete nastrúhať parmezán a ozdobíme vňaťou alebo bazalkou. Špagety sú úžasne krémové a chutné, ako z pravej talianskej reštaurácie.
zdroj: thekitchen