Fantastické papanie namiesto klasických rezňov. Skúste kuracie nugetky marinované a vyprážané v zemiakovom cestíčku. Chuť naozaj fantastická. Recept robím už minimálne 10 rokov. Jeho autorkou je Adrianka, odporúčam ho skúsiť úplne každému!
POTREBNÉ PRÍSADY
Kuracie prsia (cca ½ kg),
2 lyžice worcestrovej omáčky,
2 lyžice sójovej omáčky,
1 mokka lyžička soli,
2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kura,
2 väčšie strúčiky cesnaku,
2 polievkové lyžice oleja,
štipka mletého čierneho korenia,
olej na vyprážanie
zemiakové cestičko:
2 stredne veľké zemiaky,
1 vajíčko,
3 navŕšené lyžice polohrubej múky
Potrebujeme:
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame asi na ½ cm hrubé menšie plátky dáme do misy, pridáme omáčky mleté čierne korenie, soľ zmes korenia na pečené kurča, pretlačený cesnak olej premiešame, zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň si rozmixujeme zemiaky, pridáme vajíčko, múku, premiešame vznikne nám hustejšie cestíčko a pridáme do misy k mäsku. Premiešame, aby sa dostalo všade a postupne môžeme vyprážať v menšom množstve oleja. Sú hotové raz-dva, tak radšej neodbiehajte. Dresing: kyslá smotana, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka, trošku mlieka a plnotučnej horčice. Vynikajúci je, keď ho dochutíte troškou kôpru. K tomu zeleninový šalátik podľa vlastnej chuti. Zemiaky: na troche oleja popražíme dosklovita cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku a ešte trošku prehrejeme. Prelejeme zemiaky, premiešame a podávame s nugetkami. Môžeme dozdobiť kolieskami cibule.