Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické. Príprava zaberie asi 7 minút. Ide o recept na fantastické krakovské lievance.
Potrebujeme:
- 2 jablká
- 90 gramov masla
- 100 gr hladkej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie
- Polovica lyžičky škorice
- 1 lyžica cukru
- 150 ml mlieka
- 1 vajíčko
- Olej alebo maslo na pečenie
- Cukor na zdobenie
Postup:
Jablká ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky. Ak je šupka tenká, netreba ani šúpať.
Na panvici rozpustíme 30 g masla a potom pridáme jablká, restujeme 4-5 minút, vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť.
Do mixéra dáme múku, prášok do pečiva, škoricu, med, zvyšok masla, jablká, vajíčko a rozmixujeme. Na troche masla (prípadne aj nasucho) smažíme z oboch strán dozlatista.
Podávame poprášané cukrom.