Keď som tento koláčik pripravovala prvýkrát, môj manžel prehlásil, že jeho farba je rovnaká ako poleva na šiške, ktorú v kreslenom seriály s obľubou papkal Homer Simpson. A tak mu prischol práve tento názov. Fialový koláčik je plný lahodného tvarohu a sviežich čučoriedok. A nakoniec, fialová je stále v móde, tak prečo by nemohla byť napríklad aj na nedeľnom dezerte?
Potrebujeme:
Cesto:
6 vajíčok
180 g kryštálového cukru
6 lyžíc oleja
140 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
40 g kakaa
Krém:
500 g jemného tvarohu
2 lyžice kyslej smotany
Zavárané čučoriedky
2 -3 lyžice kryštálového cukru
Vanilkový puding
100 ml vody
Postup:
Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Keď je sneh správne tuhý, postupne do neho zašľahávame žĺtky a po lyžiciach pridávame olej. Na záver do cesta vmiešame metličkou múku a kakao.
Cesto vylejeme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie. Ak sú v ceste bublinky, stačí niekoľkokrát buchnúť plech o pracovnú dosku a bublinky prasknú. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Cesto je hotové vtedy, keď sa oddeľuje od krajov.
Pripravíme si krém. Do hrnca vylejeme zavárané čučoriedky spolu s 3 lyžicami cukru a necháme zohrievať na miernom ohni (ja som použila nesladené zavárané čučoriedky). Pudingový prášok rozmiešame v 100 ml vlažnej vody. Keď sa tekutina začne variť, pridáme do nej rozmiešaný pudingový prášok a chvíľku povaríme, kým tekutina nezačne hustnúť. Keď má hmota pudingovú konzistenciu, odložíme ju bokom a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nám na povrchu nevytvorila koža.
Vo väčšej miske zmiešame tvaroh s kyslou smotanou a pridáme vychladený čučoriedkový puding. Zľahka miešame, kým nevznikne krásna kompaktná fialová farba. Krém vylejeme na vychladnutý korpus, uhladíme a necháme stuhnúť v chladničke cca 2 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)