Perfektný nápad, ako pripraviť mäsko v celku. Namiesto krájania mäsko a jeho prípravy samostatne, stačí len nakrojiť, pridať pár prísad a dať piecť. Je to výborné.
zloženie:
- 750 g bravčového mäsa – karé, stehno, alebo aj krkovičku
- 6 lyžíc rajčiakovej omáčky alebo pretlaku
- 2 lyžice horčice
- 100 g cibule
- 100 g húb
- 10 až 12 plátkov slaniny
- Soľ
- Čierne korenie
- 6 lyžíc oleja
- 100 g syra
Postup:
Vezmite si veľký kus bravčového mäsa, ktorý má rád, môže byť mastný alebo suchší. Ochutíme soľou, korením a mäsom narežeme na pásiky s rozostupmi cca 2 cm, ale neprerežme ich úplne – tak, aby ich bolo možné naplniť.
Zmiešajte paradajkovú omáčku, horčica a korenie, mäso dajte do omáčky a umiestnite do chladničky na 3 hodiny. Cibuľu nakrájajte na krúžky. Huby tiež očistíme a nakrájame. Mäso vyberieme z chladničky a do každého otvoru vložíme plátok slaniny, cibuľu a huby. Nakoniec potrieme olejom tak, aby sa dostal všade a potom ho zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov po dobu 45 minút. Vyberieme z rúry a opatrne odstránime alobal ich do alobalu, do zárezom nasypeme syr a potom dáme mäso späť do rúry na ďalších 5 minút. Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)