Fantastický jablčník, úžasne krémový a lahodný. Jabĺčok je teraz v záhradách požehnane, toto je výborný spôsob, ako ich spracovať. Tento recept máme v rodine už desaťročia.
Potrebujeme:
- 1/2 kg hladkej múky,
- margarínu alebo masla,
- 5 vajec,
- 15 dkg práškového cukru – do snehu,
- 1 bal. prášku do pečiva (12 g).
Na plnenie
- 1 kg jabĺk,
- Mletá škorica,
- Strúhaná citrónová kôra,
- Práškový cukor alebo med
- 1 bal zlatý klas
Postup:
Najskôr si pripravíme náplň: jablká nakrájame nadrobno a zmiešame s cukrom alebo medom. Dáme na sporák a dusíme. Potom pridáme pudingový prášok a varíme ho zhustnutia. Nakoniec vmiešame aj citrónovou kôrou a škoricou. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme s cukrom, žĺtky ušľaháme s tukom, preosiatou múkou a práškom do pečiva. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto zo žĺtok vrstvíme na dno plechu (len 2/3 cesta, zvyšok odložíme bokom). Navrstvíme jablká a na jablká sneh z bielok. Zvyšok cesta nastrúhame na vrch koláčika. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým nieje koláčik zaltistý.
V ceste nie je žiaden cukor. :-)
Veľkosť plechu: 23 × 34 cm
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
zdroj: przyslijprzepis