Výborný recept starých materí z Turca. Vždy, keď nebola klasická náplň do kapustových holúbkov, vymýšľali sa rôzne alternatívy, ako sa k jedlu čo najviac priblížiť. Toto je klasický recept, ktorý sa u nás doma teší veľkému úspechu. Skúste, je to veľmi rýchle a veľmi chutné.
Potrebujeme:
1 kg kapusty,
120 g sušených húb (alebo čerstvých)
120 g cibule
2 vajcia
200 ml kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, mleté čierne korenie, kôpor,
100 g tvrdého syra.
2-3 uvarené zemiaky – popučené
Volitené: klobáska,párok,slanina, šunka…
Postup:
Cibuľu pokrájajte a speňte na tuku, pridajte udusené huby a spolu popražte 5-7 min (keď bola slaninka alebo klobáska, pridávala sa aj ona). Pridajte kôpor a nadrobno pokrájané vajcia, uvarené natvrdo. Potom túto zmes premiešajte so zemiakmi (nemusia úplne roztlačené na kašu, len popučené). Kapustné listy sparte horúcou vodou, naplňte pripravenou plnkou a zabaľte ako kapsy, vložte do pekáča spojom nadol, polejte kyslou smotanou, posypte strúhaným syrom a zapečte v rúre.