Naozaj fantastický, ak chcete skúsiť niečo výnimočné a pritom nie zložité na prípravu, určite ho skúste.
Potrebujeme:
piškóta:
- 5 vajec
- 3/4 šálky cukru
- 2/3 šálky múky hladkej
- 1/3 šálky kakaa
- 50 gramov horkej čokolády
kávový krém:
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie 30%
- 2 čajové lyžičky instantnej kávy
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
šľahačka:
- 500 ml smotany na šľahanie 30%
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 2 bal. stužovača (možno nahradiť želatinou)
ďalej:
- 5-6 banánov
- citrónová šťava
- 100 g mliečnej alebo horkej čokolády
- tekutinu na preliatie piškóty – banánový likér zmiešaný so skalabou kávou, prípadne 1 pohár banánovej šťavy…
Postup:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Cesto:
Oddeľte bielky od žĺtkov, bielky vyšľahajte na tuhý sneh a postupne pridajte cukor a jeden po druhom zašľahajte žĺtky, múku a kakao preosejte cez sito a spolu s nastrúhanou čokoládou vmiešajte do tejto zmesi. Jemne premiešajte špachtľou, len krátko. Najte na plech 24 x 32 cm, uhlaďte povrch a vložíme do predhriatej rúry, pečieme asi 35 – 40 minút pri teplote 160 ° C. Nechajte vychladnúť a potom zrežte asi 0,5 cm zvrchu (na drobenie na vrch).
krém:
Mascarpone a smotana sa spolu vyšľahajú mali byť veľmi dobre chladené.
Smotana:
Smotana by mala byť veľmi dobre vychladená – jednoducho vyšľaháme ako zvyčajne.
Skladanie zákusku:
Cesto prelejeme alebo len pokvapkáme pripravenou tekutinou a uložíme naň prerezané banány. Pokvapkáme citrónovou šťavou, navrstvíme mascarpone, posypeme cestom, nasleduje šľahačku a nakoniec nadrobíme na vrch zvyšné cesto zmiešané s nastrúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: zjemto