Výborný obed, ktorá moja starká robila vtedy, keď sa bolo rýchlo pobrať za prácou a na vyváranie nezvýšil čas. toto je veľmi rýchle a veľmi veľmi chutné!
Postup:
450 g klobásy
6 väčších zemiakov
2 cibule
Soľ, čierne mleté korenie, sušený cesnak, červenú papriku
Voliteľné voda alebo vývar
Postup:
Klobásu osmažíme spolu s cibuľou na bravčovej masti. Očistené zemiaky (môžu byť aj so šupkou nakrájame drobné kúsky), vložíme do panvice opekáme spolu s klobásou.
Posypeme korením, soľou,a trochu podlejeme – vodou alebo vývarom. Celú zmes jemne premiešame a dusíme pár minút – až kým zemiaky nezmäknú (je to naozaj chvíľa, zemiaky sa na začiatku sprudka opečú a potom sú za chvíľku hotové).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)