Výborný jablkový koláč so špeciálnym krémom z kyslej smotany.
Potrebujeme:
100 g margarínu alebo amsla
100 g kr. cukru
2 vajcia
2 lyžičky prášku do pečiva
Na náplň:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
750 g jablkovej presnidávky (výživy)
Vanilkový cukor
1 vanilkový pudingový prášok
6 lyžíc mlieka
Na vrch:
3 tégliky kyslej smotany – 600 g
4 žĺtky
3 bielky – vyšľahané na sneh
Postup:
Margarín, cukor a vajcia vyšľahať do peny, pridať sypké prísady a vymiešať jednotné cesto. Cesto anvrstvíme do formy s priemerom 26 cm a pečieme 12-15 minút pri teplote 200 stupňov.
Z výživy, cukru a pudingového prášku (prášok si rozmiešame v mlieku) uvaríme hustejšiu jablkovú zmes – pudingová konzistencia.
Nakoniec zmiešame smotanu so žĺtkami a opatrne do tejto hmoty primiešame sneh z bielok – ručne a po lyžiciach. Na cesto navrstvíme jablkovú zmes, biely krém a dáme piecť ešte na 20-30 minút pri teplote 190 stupňov – sledujte koláč.
Vychladené podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kochbar