Tento recept máme doma veľmi radi. Keď ho chcem nechať stuhnúť, musím doslova strážiť chladničku.
Potrebujeme (na plech s veľkosťou 30 x 40 cm):
200 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
4 vajcia
10 lyžíc oleja
10 lyžíc vlažne vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva
náplň
2 balíčky banánového pudingu
750 ml mlieka
125 g masla
4 lyžice cukru kryštál
Konečná vrstva
500 ml smotany na šľahanie
2 lyžice cukru múčka
na posypanie
drvené piškóty, alebo akékoľvek sušienky
Postup:
Vyšľaháme si žĺtky s cukrom, olejom a vlažnou vodou. Zvlášť v mise múku a prášok do pečiva a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Všetko potom zmiešame dohromady a navrstvíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
V mise si ďalej vyšľaháme vajcia s cukrom. Postupne pridávame vodu, múku a kypriaci prášok do pečiva.
Cesto vylejeme na pripravený plech a vložíme do rúry. Pečieme na 180 stupňov cca pol hodinky.
Upečené cesto vyberieme z rúry a druhou stranou varešky do neho urobíme dierky. Dbajte na rozostupy.
Medzitým si klasicky, z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Uvarený puding odstavíme z plameňa a vmiešame do takto horúceho pudingu maslo. Ešte teplý puding nalejeme na upečené cesto.
Ďalej si smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s cukrom na tuhú šľahačku. Tuhú šľahačku si navrstvíme na vychladenú pudingovú vrstvu a krásne uhladíme.
Nakoniec si vytvoríme niečo, ako sušienkovou posýpku. Rozdrvíme sušienky, alebo piškóty a to tým spôsobom, že ich zabalíme do vrecka a rozdrvíme paličkou na mäso. Vzniknutú posýpkou zasypeme úplný povrch zákusku.
Takto hotový dezert vložíme stuhnúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)