Nedá sa prirovnať k žiadnemu inému dezertu. Je jednoducho famózny!
Potrebujeme:
- 6 vajec
- 200 g kr. cukru
- 40 ml vody
- 40 ml oleja
- 3 lyžice kakaa
- 200 g hl. múky
- 1 vrecko prášku do pečiva
Na krém:
- 400 g bielej čokolády
- 400 ml šľahačky
- 5 g želatíny
Na preliatie:
- 250 g cukru
- 500 ml vody
- rum chuť
Na vrch:
- čokoládovú polevu
Postup:
Vyšľaháme vaječné žĺtky s olejom. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne všľaháme aj cukor a vodu. Žĺtkovú zmes opatrne premiešame so snehom a primiešame aj kakao, múku a prášok do pečiva. Na plechu vystlanom papierom pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Pripravíme krém: šľahačku nalejme do hrnca a zohrejme ju, pridáme nasekanú čokoládu a necháme rozpustiť. Varíme na slabom ohni asi 5 minút a potom odložíme. Želatínu rozpustíme v malom množstve vody a zmiešame s čokoládovým krémom, ktorý sa zohreje, ale už nevarí. Necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky najmenej na 3 hodiny. Až potom šľahačku vyšľaháme.
Na panvici necháme skaramelizovať cukor s 2 lyžicami vody, keď sa roztopí, pridáme zvyšok vody a varíme, kým až kým nám nevznikne konzistencia ako sirup, vmiešame rum a necháme vychladnúť.
Cesto rozdelíme na dva pláty oba a prelejme cukrovým sirupom. Naplníme krémom. Vrch prelejeme čokoládovou polevou. Zákusok necháme stuhnúť. Je výborný, jemný a lahodný ako pena.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.