Výborné, rýchle, lacné a veľmi veľmi chutné jedlo. perfektné na večeru, ak sa vám nechce vymýšľať zložité jedlá. Niekedy kapustu úplne vynachám a pridám syr. Jedlo na milión spôsobov.
Potrebujeme:
1 menšia hlávka bielej kapusty
200 g anglickej slaniny
1 lyžica masla
1 cibuľa
500 g kyslá smotana
1 téglik kyslej smotany
Postup:
Kapustu jemne nastrúhame, posolíme a necháme 10 minút vypotiť. Na panvici na masle necháme škvariť slaninu a najemno nakrájanú cibuľu.
Kapustu vytlačíme, prepláchneme a pridáme na panvicu. Dusíme cca 10 minút, než kapusta zmäkne. Obsah panvice zmiešame s cestovinami a primiešame kyslú smotanu (už nevaríme!). Dochutíme ľubolným korením.