Tieto rezne som robila kedysi dávno a potom sa na ne zabudla. Prednedávnom som narazila na tento recept od pani Miriam na Pintereste. Urobila som ich na oslavu a mali ohromný úspech. Všetci o nich básnili ešte dlho a deti mali hrče až za ušami!
Potrebujeme:
na 500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso, dajú sa použiť aj rybie filé)
4 vajcia
strúhanka
Na omáčku:
3 dcl vody
2 PL lyžice dijonskej horčice
2PL kečupu
1/2 PL domácej vegety
Postup:
Rezne si vyklepeme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame. Mäso nesolíme. Pretože ho ochutí omáčka, v ktorej sa bude piecť. Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach (neosolených!) a prudko vysmažíme z oboch strán.
Mäso uložíme kaskádovito do zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom. V miske poriadne rozmiešame 3dcl vody, 2PL dijonskej horčice, 2PL kečupu a 1PL vegety. Touto omáčkou zalejeme mäso. Dáme zapiecť na 200´C prikryté alobalom cca 20 min. a potom ešte odokryté dopečieme tak 15 min.
Celý recept nájdete TU.