Obed nielen pre poriadnych chlapov, ale aj pre všetkých, ktorí obľubujú sýte a chutné jedlo, ktoré pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu. Je to hubárska delikatesa, vyskúšajte!
Potrebujeme:
12 plátkov bravčových rezňov
12 plátkov toastového syra
650 g čerstvých húb
3 väčšie cibule
200 g slaniny
Pór nakrájaný na kolieska
700 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie, ale šľahačka je chutnejšia)
250 g kyslej smotany
Soľ, korenie, červená paprika, kari korenie
Horčica, paradajkový pretlak, biele víno (zmiešané v rovnakom pomere – asi 3 lyžice z každej prísady)
Postup:
Rezne umyjeme, osušíme servítkou, nasolíme, nakoreníme a uložíme na plech vymastený olejom s vyššími okrajmi.
Na mäso uložíme plátky syra. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Pridáme slaninku a neskôr aj huby nakrájané na kúsky. Osolíme, okoreníme a keď sa začne z húb odparovať kvapalina, navrstvíme na syrovú vrstvu.
Na túto vrstvu rozložíme pór nakrájaný na kolieska.
Oba druhy smotany premiešame a ochutíme soľou a koreninami. V inej miske rozmiešame horčicu s pretlakom a bieleho vína – prísady som dávala od oka, ale asi 3 lyžice z každej prísady. Túto zmes vmiešame do smotany a navrstvíme na zmes na plechu. Vložíme do chladničky marinovať na 12-24 hodín, potom vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 90 minút – prvých 30 minút môžeme piecť pod alobalom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kochbar