Milujem jednoduché dezerty a preto sa s vami chcem podeliť o recept na skvelú banánovú tortu. Vyskúšala som ju len pred niekoľkými dňami, avšak môžem ju všetkým vrelo odporučiť. Ak hľadáte inšpiráciu na delikátny víkendový dezert, práve ste ho našli. :-)
Potrebujeme:
Cesto:
2 balíky maslových sušienok
4 lyžice rozpusteného masla
Krém:
2 väčšie banány nakrájané na kolieska
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml mlieka
1 vanilkový puding
500 ml smotany na šľahanie
4 lyžice kryštálového cukru
2 lyžičky vanilkového cukru
60 g arašidového masla
2 lyžice mascarpone
Postup:
Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Vytvoríme cesto, ktoré rukou vtlačíme do formy tak, aby pokrývalo dno aj kraje – krém sa nám tak nebude lepiť na formu.Na cesto poukladáme kolieska banánov a odložíme do chladničky.
Pripravíme krém. Do hrnca nalejeme mlieko (trochu mlieka odložíme na rozmiešanie pudingového prášku) a pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a 1 lyžičku vanilkového cukru. Dáme na oheň a keď sa začne variť, pridáme puding rozmiešaný v mlieku. Varíme, kým puding nestuhne. Dáme vychladnúť a sem-tam premiešame, aby sa nám na pudingu nevytvoril povlak.
Do ďalšej misky si pripravíme šľahačku s 2 lyžicami kryštálového cukru a 1 lyžičkou vanilkového cukru. Šľaháme, kým šľahačka nezačne tuhnúť, ale musíme dávať pozor, aby celkom nestuhla. Pridáme arašidové maslo a mascarpone a šľaháme, kým nevznikne krémová šľahačka s lahodnou arašidovou chuťou.
Cesto vytiahneme z chladničky a vrstvíme vychladnutý vanilkový puding a arašidovú šľahačku. Vrch torty ozdobíme rozpustenou šľahačkou a rozdrvenými sušienkami. Dáme stuhnúť do chladničky na cca 2 hodiny a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cupofjo