Popučené zemiaky, alebo furmanské zemiaky. Výborný a starý recept, ktorý stihnete pripraviť za pár minút a chutí vždy výborne!
Potrebujeme (pre 2-3 osoby):
4 veľké zemiaky,
100 g slaniny,
50 gramov údeného syra,
3-4 lyžice strúhaného syra,
3-4 lyžice oleja,
soľ a korenie,
maslo,
rozmarín,
1 cibuľka
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode po dobu 20 minút. Ešte horúce preložíme na plech vymastený maslom a dobre premiešame. Pridáme cibuľu a slaninu, ktoré sme si opražili na oleji. Všetko premiešame s postrúhaným syrom a premiešame, pričom zemiaky zľahka popučíme vidličkou. Pridáme koreniny a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 15 minút, posypeme údeným syrom a pečieme ešte 5 minút.
Je to výborné s kyslými uhorkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto donnaweb