Obed bez roboty, z jedného hrnca: 3 recepty na minútkové cestoviny – bez kopy špinavého riadu a chuť fantastická!

Výborné cestoviny aj s omáčkou z jedného hrnca. Toto vás zachráni vždy, keď nebudete vedieť čo rýchlo uvariť. 3 najlepšie recepty, z ktorých si vyberie každý!

Výborné cestoviny aj s omáčkou z jedného hrnca. Toto vás zachráni vždy, keď nebudete vedieť čo rýchlo uvariť. 3 najlepšie recepty, z ktorých si vyberie každý!

Smotanové cestoviny

Potrebujeme:

400 g cestovín

sladká smotana  200 ml

vývar – cca 100 ml

cesnak – pár strúčikov (podľa chuti)

soľ, korenie

Olej

maslo

Syr nastrúhaný najemno

Voliteľné: šampiňóny z konzervy, šunka, petržlen alebo pažítku na ozdobu

Postup:

V hrnci si necháme zohriať olej a opečieme na ňom cca 30 sekúnd pokrájaný cesnak.  Zalejeme smotanou, pridáme troškou vývaru, kúsok masla a cestoviny. V takto pripravenom základe omáčky necháme cestoviny uvariť domäkka.
Odstavíme z ohňa, pridáme postrúhaný syr, riadne premiešame a necháme rozpustiť. Môžeme primiešať aj nakrájanú šunku, šampiňóny z konzervy – je to na vás. Obed hotový.

Špagety Carbonara z jedného hrnca

Potrebujeme:

300 g slaninky nakrájanej na kocky (v originál recepte je pancetta)

1 liter studenej vody

Soľ a korenie

500 gramov špagiet

3 vajcia

80 g  strúhaného parmezánu

Postup:

Vo veľkej panvice dáme osmažiť slaninku dochrumkava, vyberieme z panvice a nalejeme do nej vodu, osolíme a okoreníme. Voda musí špagety pokrývať.

Pridáme špagety a necháme uvariť. Zatiaľ si vajcia rozmiešame so syrom. Keď špagety absorbujú vodu a budú uvarené, pridáme syrovú omáčku, slaninku, premiešame. Necháme variť ešte 1-2 minúty, dochutíme a hneď podávame.

Famózne krémové špagety s cuketou a šampiňónmi!

Potrebujeme:

jeden veľký balíček špagiet

1 veľké balenie čerstvých šampiňónov

2 väčšie cukety

2/3 hrnčeka hrášku

2 strúčiky cesnaku

2 vetvičky tymianu

soľ a korenie podľa chuti

parmezán

1/4 šálky smotany

Postup:

Najprv si pripravte jeden veľký hrniec so špagetami, šampiňónmi, nakrájanú cuketu, hrášok, prelisovaný cesnak a tymian.

Celú túto zmes potom zalejte 4 a 1/2 šálky vody a dochutte soľou a korením podľa Vašej chuti.

Počkajte, než sa voda začne variť a potom teplotu znížte na tú najmenšiu. Varenie zaberie cca 8 minút, skrátka dokiaľ nebudú špagety al dente. Nezabudnite všetko dôkladne premiešavať.

Nakoniec zmiešajte smotanu a postrúhaný parmezán. Výslednú zmes potom prilejte do hrnca so špagetami, zamiešajte a môžete podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes