Výbornýr ecept z časopisu.
Potrebujeme:
500 g bravčového nakrájaného na plátky
600 g zemaikov nakrájaných na kolieska
4 mrkvy nakrájané na kolieska
Kúsok póru nakrájaného na kolieska
2 cibule nakrájané na koleiska
Kúsok masla
3/4 téglika smotany na šľahanie
Syr na posypanie
Korenie, soľ, grilovacie korenie
Petržlen nakrájaný nadrobno
Postup:
Mäsko si ochutíme soľou, korením a grilvoacím korením – malo by sa nechať marinovať cez noc a to v uvedených koreninách, kvapka oleja a do marinády by sa malo pridať aj trochu whisky.
Misu vymažeme maslom a len vrstvíme. Mäso, mrkva, pór s petržlenom, zemiaky, opäť mäso, cibuľa zemiaky, nakrájané plátky masla a cibuľu. Celé prelejeme šľahačkou a prikryjeme alobalom.
Vo vyhriatej rúre pečieme 1 hodinu pri 150 stupňoch. Potom dáme fóliu dole, a pečieme ešte 20 minút posypané syrom pri teplote 120 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)