Šťavnaté mäsko, lahodná náplň a chrumkavý zemiakový kabátik. Tieto rezne robím veľmi často, kedže sú u nás populárnejšie, ako tie klasické v trojobale. A netreba k nim ani špeciálnu prílohu, ja len nakrájam čerstvú zeleninu zo záhrady, prípadne spravíme jednoduchý zeleninový šalát.
Potrebujeme:
450 g bravčovej krkovičky alebo kuracích pŕs
200 g húb
150 g tvrdého syra
1 cibuľu
Soľ a korenie
Kôpor alebo petržlenovú vňať
2-4 zemiaky
2 vajcia
Hladkú múku
Rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na panvici dozlatista. Syr nastrúhame a kôpor nasekáme nadrobno. Rovnako nakrájame aj huby. Huby pridáme k cibuli a opražíme domäkka.
Mäso nakrájame na plátky a rozklepme. Cibuľovo-hubovú zmes zmiešame so syrom a kôprom. Na každý kúsok mäsa navrstvíme približne 1 lyžicu tejto zmesi. Potom mäso zrolujeme tak, aby náplň bola uprostred.
V samostatnej miske rozšľaháme vajcia, do ďalšej nasypeme múku a nakoniec si pripravíme aj misku a hbnoký tanier do ktorého dáme očistené nastrúhané zemiaky. Rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhaných zemiakoch. Rukami kúsky zemiakov priptáčame na povrch mäsa, aby krusta držala pohromade.
Fašírky smažíme v rastlinnom oleji dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)