Pečené kuracie mäso so zeleninou je klasické jedlo, obľúbené u malých aj veľkých hladošov. Dnes vám predstavujem veľmi chutné a rýchle jedlo na jednom plechu. Nie je už k nemu pridávať prílohu a ani oblohu.
Potrebujeme:
Potrebujeme:
- 1 kg kapusty,
- 600 g kuracie stehná,
- 1 mrkvu,
- 1 cibuľu,
- 4 lyžice oleja,
- pol lyžičky zmesi korenia na kuracie mäsko,
- 1/2 čajovej lyžičky soli,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 20 g masla,
- 2 bobkové listy,
- mletý čierny korenie,
- zelená cibuľa podľa chuti.
Postup:
Umyte kuracie stehná, osušte ich papierovou utierkou a vložte do misky. Pridajte soľ, korenie a drvený cesnak, potom nalejte 2 lyžice oleja a premiešajte. Cibuľu a mrkvu si očistíme. Nakrájajte cibuľu na malé kocky a mrkvu nastrújame.
Kapustu tiež nakájame natenko a zmiešame s mrkvou a cibuľou. Ochutíme soľou, korením, pridáme 2 lyžice oleja a premiešame. Zmes navrstvíme do vrecka na pečenie, uložíme doň aj kuracie stehná (aj s marinádou), bobkový list a kúsky masla. Vrecko zavrieme, ale na niekoľkých miestach popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, pečieme 40-45 minút. Potom vrecko rozstrihneme, alebo otvoríme tak, aby bolo mäso odkryté a necháme zapiecť ešte asi 10 minút. Mäsko je krásne šťavnaté a príloha naozaj fantastická. Podávame hneď.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)