Nie je to o nič náročnejšie na prípravu, no výsledok je neporovnateľný!
Potrebujeme:
Plátky krkovičky
1 šálka strúhanka
1 šálka hladká múka
1 lyžica červená mletá paprika
3 ks vajcia
2 lyžice čerstvá petržlenová vňať
2 lyžice horčice
20 g maslo
soľ, korenie
olej na vyprážanie
Voliteľné: 50 g pamezánu
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a poriadne naklepeme na tenký plát.
Plátok osolíme a okoreníme podľa chuti.
V miske vymiešame vajíčka, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, štipku soli, horčicu a korenie. Dôkladne vidličkou vyšľaháme.
Na tanieri zmiešame hladkú múku s červenou mletou paprikou.
Do druhého taniera nasypeme strúhanku (môžeme do nej pridať aj syr) a obalíme ako v klasickom trojobale. Múka – vajíčko – strúhanka.
Smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika