Fantastický recept od pani Michaely Jej živánska nielen úžasne vyzerá, ale rovnako tak aj chutí. Je rýchle a nesmierne chutné jedlo. Môžete vyskúšať aj s kuracím mäsko, prípadne pridať aj klobásku, alebo ďalšie prísady. Ja vrelo odporúčam.
Majka C.
Potrebujeme:
1,5 kg mäsa (hovädzie, bravčové, prípadne 50:50)
1,5 kg zemiakov – nakrájané na kolieska
100 g slaninky – nakrájanej na plátky
4 veľké cibule – nakrájanej na kolieska
Postup:
Ak sa vám dá, je dobré mäsko si pripraviť už deň vopred (nasoliť a nekoreniť), ak to ale nestíhate, môžete s mäskom pracovať aj hneď. Potom je to už veľmi jednoduché. Zapekaciu misu si vymastíme olejom alebo bravčovou masťou a začneme vrstviť. Slaninka, pás zemiakov, mäsko, cibuľka a takto pokračujeme, kým nemáme plnú misu.
Pečieme zakryté alobalom približne dve hodinky, potom dáme alobal dole a necháme ešte zapiecť. Hneď môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mimibazar