Domácemu pečivu sa nič nevyrovná. Dnes si pripravíme trošku netradičnú, ale o to lahodnejšiu verziu klasických domácich bagetiek. Áno, čerstvé bagety sú vynikajúce samé o sebe ale chrumkavá cibuľka im dodá krásnu vôňu a lahodnú chuť. Neváhajte však pridať aj iné ingrediencie ako napríklad olivy, semienka či rascu. Výsledok bude vždy rovnako lákavý.
Postup:
600 g špaldovej múky
400 ml teplej vody
10 g sušeného droždia
10 g soli
2 ks stredne veľkej cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku kryštálového cukru
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame všetky suché ingrediencie okrem cukru. Pridáme vodu a miešame, kým nevznikne lepkavé cesto kašovitej konzistencie. Netreba miešať dlho, úplne postačí, keď sa jednotlivé ingrediencie spoja.
Misku prikryjeme utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste cca 2 hodiny. Že je cesto správne vykysnuté zistíme vtedy, keď približne dvojnásobne zväčší svoj objem.
Cibuľky očistíme, pokrájame nadrobno a orestujeme na olivovm oleji. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Keď cibuľa vychladne vmiesime ju do vykysnutého cesta.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na jednotlivé bagetky. Veľkosť a počet záleží len na vás. Na povrchu každej bagety vytvoríme ostrým nožom niekoľko zárezov.
Bagety prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 25 minút pri teplote 220 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Zdroj: talisenutrition