Perfektný tip na tradičné jedlo v netradičnom a úplne jednoduchom prevedení. Je to jedlo na spôsob tradičných kapustových holúbkov, ale bez balenia – stačí len všetko navrstviť do misy.
Postup:
1 lyžicu oleja
1 veľkú cibuľu nasekanú nadrobno
3 strúčiky rpetlačeného cesnaku
1 lyžičku čierneho korenia, 1 lyžička soli, 1 lyžičku pálivej papriky, 1 lyžičku majoránky
1 kg mletého mäsa
800 g paradajkovej pasty (prípadne podľa potreby)
1 hlávku kapusty
2 šálky uvarenej ryže (pokojne aj tej zo včerajška)
Syr na posypanie
Nakrájanú slaninku – voliteľné
Postup:
Na oleji si opražíme cibuľku a na nej mleté mäso. Potom pridáme cesnak, korenie a necháme variť 8 minút. Následne pridáme paradajkovú pastu a nakoniec aj ryžu. Všetko spolu premiešame a zložíme z plameňa.
Nakrájanú kapustu navrstvíme na spodok misy, poktačujeme vrstvou mäsovej zmesi, kapustou, mäsovou zmesou a takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady. Nakoniec príde vrstva kapusty. Ešte prelejeme paradajkovou omáčkou, prikryjeme alobalom a dáme piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 45 minút (ak ste použili bravčové mäso, stačí aj kratšie). Potom posypeme syrom a pečieme ešte 10 minút bez alobalu.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!