Tento dezert možno poznáte celkom inak – ako dezert do pohára, ale verte, že v tomto prevedení si ho zamilujete ešte viac!
Potrebujeme:
Na základ:
8 bielkov
8 lyžíc kr. cukru
8 lyžíc múky hladkej
1 bal. Prášku do pečiva
Na krém:
1 celé maslo
150 g práškového cukru
8 žĺtkov
5 lyžíc hl. múky
2 bal. vanilkového cukru
400 ml mlieka
Na vrch:
400 ml smotany na šľahanie + 2 stužovače
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, ručne primiešame múku a prášok do pečiva (preosiate) a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (31×21 cm).
Maslo našľaháme s cukrom do peny. 300 ml mlieka dáme zahriať na plameň, vo zvyšku rozmiešame žĺtky, múku a následne vmiešame do mlieka na sporáku. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a následne doň vmiešame našľahané maslo. Na upečené cesto navrstvíme krém a na krém šľahačku. Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes