Pre všetkých milovníkov cigánskej pečienky. Ak aj vy patríte k fanúšikom tohto chutného pokrmu, prípadne hľadáte tip na chutný obed, ste na správnom mieste. Krkovička v cesnakovej marináde sa výborne dopĺňa s pečenou slaninkou a zemiačikmi. Dobrota nad dobrotami!
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
Bravčovú masť
Hladkú múku
Červenú papriku
Na marinádu:
8 strúčikov cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
1, 5 kg zemiakov
2 cibule nakrájané na plátky
150 g slaninky
Postup:
Najskôr si pripravíme cesnakovú marinádu. Cesnakové strúčiky pretlačíme a zmiešame so soľou a korením. Pastu, ktorá nám takto vznikne natrieme na povrch každého plátku mäska a necháme marinovať v chladničke po dobu dvoch hodín. Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky a cibuľku. Slaninu nakrájame na kocky. Zapekaciu misu vymastíme masťou, vložíme do nej zemiaky cibuľku, slaninkou, ochutíme a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút.
Krkovičku vyberieme z chladničky a necháme chvíľu pri izbovej teplote. Potom obalíme v múke zmiešanej s červenou paprikou a sprudka z oboch strán osmažíme na panvici. Potom preložíme na zemiaky s cibuľou a slaninkou, odkryté pečieme pri teplote 200 stupňov ešte 25-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: gasztroblogok