Toto je neskutočne dobrá papkanica: Marinované kuracie kúsky s minútkovými maslovými haluškami!

Tento recept som už robila niekoľkokrát a nikdy ma nesklamal. Jeho autorkou je veľmi šikovná pani Andrejka.
[mashshare]

Tento recept som už robila niekoľkokrát a nikdy ma nesklamal. Jeho autorkou je veľmi šikovná pani Andrejka, ktorú na stránke mimibazar sledujem už dlho a jej recepty sú naozaj výborné, vždy sa vydaria a chutia fantasticky. Toto je však môj osobný favorit, špenátové halušky s marinovanými kuracími kúskami, odporúčam každému!

Potrebujeme:

2 väčšie kuracie prsia

2 lyžičku grilovacieho korenia

3 lyžice oleja

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček detskej krupice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

Soľ

140 g čerstvého špenátu

cca 100 g masla

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, zľahka osušíme a nakrájame na hrubšie rezance. Ochutíme korením na grilovanie, olejom, premiešame a dáme do chladničky marinovať. Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a zatiaľ si na panvici rozpustíme maslo. Na masle potom podusíme špenát. K dusenému špenátu pridáme aj pretlačený cesnak, chvíľu spolu dusíme a odložíme bokom.  Múku zmiešame s krupicou, pridáme vajce, asi 1/2 pohára vody, soľ a vymiesime cesto – cesto by malo byť takej konzistencie, aby sa z neho dali robiť halušky. Halušky „nahádžeme“ do vriacej vody a keď vyprávajú scedíme. Halušky by nemali byť celkom rozvarené. Odkvapkané halučky pridáme do špenátovo-maslovej zmesi a dobre premiešame.

Mäsko je pripravené naozaj veľmi rýchlo, stačí ho 7-10 minút opražiť na panvici a je to. Halušky podávame s mäskom. Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Celý recept aj s obrázkovým postupom nájdete TU.

foto: reprofoto mimibazar

Najlepšie recepty na dnes