Čokoládové dezerty sú vynikajúcou voľbou pri akejkoľvek príležitosti. Dnes vám prinášam môj obľúbený recept na nadýchanú čokoládovú penu, ktorá vás prenesie do útulnej belgickej čokoládovne.
Potrebujeme (na 4 porcie):
200 g smotany na šľahanie
200 g mliečnej čokolády
Bielka z dvoch vajec
4 lyžice krupicového cukru
Jahody (príp. čokoládové hoblinky na ozdobenie)
Postup:
Čokoládu si nakrájame nadrobno. Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu. Miešame, kým nevznikne hladká hmota. Necháme vychladnúť cca 10 minút.
Medzitým si vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Sneh po lyžičkách opatrne vmiešavame do čokoládového krému tak aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.
Penu preložíme do 4 pohárov a dáme na cca 20 minút do chladničky.
Servírujeme s jahodami alebo čokoládovými hoblinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)