Výborné jedlo – tieto zemiaky si zamilujete, môžete k nim pridať aj kuracie mäso alebo šunku a máte tak perfektný a rýchly obed.
Potrebujeme:
750 g zemiakov uvarených v šupke
2 cibule
2-3 strúčiky cesnaku
čerstvá petržlenová vňať
1/2 citróna šťavu
olej
pažítka na posypanie
strúhaný tvrdý syr
Šunku nakrájanú nadrobno
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak na plátky. Spoločne s petržlenom a šunkou ich krátko opražíme na oleji . Ošúpané zemiaky nakrájame a s cibuľou opatrne premiešame. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom.
Pečieme v rúre do chrumkava – na papieri na pečenie. Hotové posypeme pažítkou a syrom. Podávame len so zeleninovým šalátom, alebo len tak, ako sú. U nás doma sa jedia priamo z plechu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)