Milujem tento recept. Starý dobrý český dráteník, ja som sa s ním zoznámila u známej na Morave. Je naozaj fantastický, odporúčam každému. bezmäsitú verziu používame v lete ako náhradu chlebíka!
Potrebujeme:
60 dkg cukety (aj viac)
5 vajec
30 dkg údenej krkovičky
15 dkg tvrdého syra (alebo 3 kocky smotanového taveného)
1 cibuľa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 strúčiky cesnaku
0,5 hrnčeka oleja
1 hrnček polohrubej múky
1 prášok do pečiva
korenie
soľ
majorán
Postup:
Cuketu aj so šupkou, cibuľu a syr nastrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájané údené mäso, žĺtky a všetko ostatné a premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Rozotrieme rovnomerne na papier na pečenie.
Pečieme pri cca 180 stupňoch, doba záleží na vrstve, skúšame špejličkou.