Máte radi klasické štuchané zemiaky? V tom prípade vás táto verzia s kelom určite dostane. Po prvýkrát som ju ochutnala v škótsku a okamžite som si poprosila recept. Odvtedy je u nás doma pravideľnou súčasťou (nielen) slávnostné stola.
Potrebujeme:
400 g zemiakov
400 g kelu
40 g masla
100 ml plnotučného mlieka
1 lyžicu celozrnnej horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
30 ml repkového oleja
50 ml sladkej smotany
Soľ a korenie
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Hotové zemiaky scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.
V miske zmiešame mlieko s horčicou, spolu s maslom pridáme k zemiakom a popučíme – zemiaky však nemusia byť popučené celkom nahladko, skôr ako štuchané zemiaky.
Na panvici zohrejeme olej a pridáme kel nakrájaný na malé kúsky. Restijeme asi 5 minút za stáleho miešania. Dochutíme soľou a korením.
Kel pridáme k zemiakom. Do zmesi vmiešame aj sladkú smotanu a miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)