Výborné cuketové rizoto, ktoré pripravíte za minútku, je fit a pritom zasýti. Ideálny letný obed!
Potrebujeme:
1 cuketu
4 rajčiny
300 g ryže
1,5 lyžice olivový olej
1 lyžička ligurček
1 zväzok jarná cibuľka
4 – 5 lyžíc paradajkové pyré
Postup:
Paradajky umyjeme a nakrájame na menšie kocky, mladú cuketu umyjeme a nakrájame na kocky. Jarnú cibuľku očistíme a bielu časť nakrájame nadrobno.
V hrnci rozpálime olivový olej a cibuľku opražíme. Pridáme ryžu, ktorú krátko orestujeme a zalejeme vriacou vodou (tak, aby voda ryžu celkom pokrývala). Osolíme a pridáme tiež lyžičku ligurčeka (podľa chuti i viac). Ryžu za občasného premiešania varíme asi 10 minút, potom pridáme cuketu, paradajky a vmiešame paradajkové pyré. Varíme ďalších asi 15 minút domäkka, občas premiešame a podľa potreby pridávame vodu. Nakoniec rizoto podľa chuti dosolíme. Ja do tohoto rizota syr nedávam, ale ak chcete, odporúčam nízkotučnú mozzarellu.
Podávame hneď, prajeme vám dobrú chuť! :-)