Lievance sa klasicky pripravujú na oleji z vláčneho cesta, ktoré môžeme upravovať na mnohé spôsoby. Ak však chcete vyskúšať niečo nové, vsadte na tieto nadýchané mini koláčiky pripravené z tvarohového cesta na lievance. Namiesto vyprážania sa však pečú v rúre. Získate tak úžasne chutné, vláčne a nadýchané koláčiky.
Potrebujeme:
200 g jemného tvarohu
Štipku vanilkovej esencie
3 lyžice kryštálového cukru (alebo medu)
5 lyžíc kyslej smotany
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice krupice
1 lyžičku prášku do pečiva
Postup:
Tvaroh zmiešame s vanilkou, cukrom a vajciami. Pridáme krupicu, smotanu a prášok do pečiva. Vymiešame hladké cesto, ktoré by malo mať rovnakú konzistenciu ako klasické cesto na prípravu lievancov. Ak je príliš riedke, môžeme pridať ešte trochu krupice.
Pripravíme si silikónovú formu na muffiny a cesto navrstvíme do každého otvoru. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180-200 stupňov 20-30 minút alebo kým povrch koláčikov nie je zlatistý.
Vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk