Úžasný pudingový koláčik s kyslou smotanou a želatínou. Na druhý deň je ešte chutnejší!
Potrebujeme:
250 g masla
200 g hl. múky
200 g kr. cukru
4 vajcia (S)
2 lyžičky prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 ks. vanilkový cukor
Náplň:
625 ml mlieka
2 ks vanilkového pudingu
2 šálky kyslej smotany
2 žĺtky
2 poháre višní alebo iného ovocia
Na vrch:
2 bal. želatíny
Šťavu u višní
Postup:
Zložky na cesto zmiešame a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Smotanu zmiešame s so žĺtkami a primiešame do pudingu. Vymiešame krémovú zmes bez hrudiek. Zmes navrstvíme na cesto a do krému vtlačíme aj višne.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Nakoniec na vrch nalejeme želatínu – pripravíme ju ako klasicky podľa návodu, ale namiesto vody použijeme šťavu z ovocia.
Necháme vychladiť – ideálne cez noc. Koláčik je veľmi šťavnatý a výborný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)