Rýchlo-guľky TOSCANA: Skúsili sme ich na dovolenke namiesto vyprážaných fašírok, je to neuveriteľne rýchle a chutné a chutné jedlo!
Odporúčam, je to rýchle a veľmi chutné jedlo. Za 30 minút máte hotový komplet obedík – všetko na jednom plechu. Recept je od veľmi šikovnej pani Beatky a určite stojí za vyskúšanie!
Potrebujeme:
400g mletého mäsa
Korenie na špagety alebo na pizzu
Soľ, čierne mleté korenie
1 malú cibuľku
Strúčik cesnaku
1 lyžičku horčice
1 mozzarella
Omáčku:
1 paradajková polievka v sáčku (alebo hubová)
300 ml smotany na varenie
Postup:
Do mletého mäsa primiešame všetky prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú guľku položíme plátok mozzarelly (nemusí byť). Nakoniec podlejeme omáčkou, ktorú sme urobili zmiešaním smotany s polievkou (do smotany jednoducho primiešame prášok zo sáčku). Zapekáme v trúbe pri teplote 200°C 25-30 minút.
zdroj: mimibazar/Beata