Výborné papanie a navyše aj krásne vyzerá. Tieto špízy sú jednoducho fantastické, odporúčam!
Potrebujeme:
Bravčové mäso stehno (môžete použiť aj karé, alebo hovädzie mäso)
Plátky slaniny
Horčicu (ja používam kremžskú)
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tenký ale čo najširší plát – ako keď robíme klasicky roládu. Mäsko si zľahka naklepeme (aby bolo čo najtenšie), osolíme, okoreníme a votrieme do mäsa naolejovanými rukami. Potom len potrieme horčicou, uložíme plátky šunky a zrolujeme. Rolku teraz nakrájame na asi 1,5-2 cm hrubé pásiky a napichneme ich na špajlu. Pečieme pod alobalom alebo grilujeme. Je to veľká dobrota. Môžete experimentovať aj s inými prísadami, aj s tvarmi špízu.