Mäsko s výbornou krémovou omáčkou na jednom plechu. U nás je to ešte obľúbenejšie ako vyprážané rezne.
Potrebujeme:
500 g bravčového karé nakrájaného na plátky
150 g plátkov slaniny
2 šálky smotany na šľahanie
1 lyžica paradajkového pretlaku
200 g paradajok nakrájaných na kocky
1 polievkovú lyžicu kečupu
3 strúčiky cesnaku
1 lyžičku sladkej paprika
Štipku chilli
Soľ, čierne mleté korenie
Bylinky: rozmarín, tymian, bazalka..
2 lyžice strúhanky
Postup:
Mäsové plátky nakárjame na menšie kúsky a ochutíme ich soľou a korením. Každý kúsok zabalíme do plátku slaninky a vložíme vedľa seba do plechu vymasteného maslom. Smotanu dáme do hrnca, zahrejeme, pridáme nakrájané paradajky, kečup, pretlak, cesnak a ochutíme bylinkami. Všetko privedieme do varu – ak je omáčka príliš svetlá, môžeme pridať viac kečupu alebo pretlaku. . Omáčku nalejeme cez mäsko Na vrch nasypeme strúhanku (strúhanku môžeme zmiešať s trochou masla) a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kochbar