Výborný nápad na bleskovú verziu plnenej papriky, perfektná aj na dovolenku.
Postup:
400 g Konzerva hovädzieho alebo bravčového mäsa vo vlastnej šťave
150 g uvarenej ryže
50 g strúhanky
1 vajce
1/2 lyžičky soľ
1/4 lyžičku mletého čierneho korenia
4 lyžice paradajkového pretlaku
8-10 kusov papriky
2-3 lyžice ostrého kečupu
500 ml vody
Postup:
Šťavu z konzervy zlejeme do hrnca. Mäso v konzerve zalejeme horúcou vodou, aby sa rozpustil tuk a ten tiež zlejeme do hrnca, ktorý dáme na plameň. Mäso z konzervy vyklopím do misky, pridáme uvarenú ryžu, vajíčko, strúhanku, korenie, soľ a všetko dôkladne premiešam. Zmesou potom naplníme papriky. Kým zarábame mäso, tak sa voda v hrnci začne variť, pridáme do nej pretlak a kečup a premiešame. Do rozvarenej omáčky pridám naplnené papriky a varíme tak desať minút. Ak by bola omáčka redšia tak ju zahustíme zemiakovým škrobom, alebo nastrúhaným zemiakom. Poprípade ešte dochutíme. Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto bidista