Najdokonalejší utopenci, akých som kedy skúsila. A dajú sa jesť hneď, netreba čakať celé týždne!
Potrebujeme (na 3 poháre):
1,2 kg špekáčikov
500 g cibule
Feferónka
Nálev:
0,4 l octu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
0,6 l vody
1 lyžica soli
3 lyžice cukru
1 lyžica oleja
3 bobkové listy
5 guličiek nového korenia
1 lyžička celého čierneho korenia
Postup:
Špekáčiky olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska.Do trojlitrovej fľaše dáme na dno vrstvu cibule, časť korenia (ktoré máme nachystané na nálev), kúsok feferónky a vrstvu špekáčikov. Opakujeme až do naplnenia pohára. Všetky prísady na nálev dáme do hrnca a privedieme do varu, zalejeme a keď pohár vychladne, môžeme hneď jesť – chutia, ako keby ste ich nechali odležať minimálne 7 dní.
zdroj: mimibazar