Recept od nášho uja najlepšieho majstra mäsiara na svete. Rád vymýšľa nové recepty a tento jeho pečený bôčik milujeme všetci u nás doma. Perfektné aj na grilovačku.
Potrebujeme:
Bôčik alebo br.rebrá
Suché koreniny:
Mletá sladká paprika
Soľ, čierne korenie
Ďalej:
Cukor alebo med
Horčica
Drvená rasca
Na omáčku:
1 cibuľka
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
Zázvor (asi 1 lyžička sušeného zázvoru)
Balsamico ocot a 3 lyžice sójovej omáčky
1/2 šálky kečupu alebo pretlaku
1/2 šálky vody
Soľ, korenie
Med podľa chuti
Postup:
Všetky suché koreniny si zmiešame v miske a pridáme aj horčicu a med (ak ho chcete použiť). Mäso si narežeme na plátky (hrubšie), osolíme a zmiešame s koreninami – takto necháme marinovať celú noc. Na druhý deň preložíme na plech, podlejeme a zakryjeme alobalom. Dáme piecť na 180 stupňov domäkka. Suroviny na omáčku si rozmixujeme. Pridáme vodu a dáme variť asi na 10 minút. Omáčka zhustne – ochutnáme a môžeme dochutiť. Mäkké mäso celé ponatierame omáčkou,otočíme kožou nahor a odokryté dopečieme do chrumkava už bez alobalu. Podávame s knedľou, alebo len s chlebíkom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Lenka H.