Perfektné papanie z dovolenky. Jemne pikantné, na jazyku sa rozplývajúce a pritom skutočne rýchle. Oplatí sa ochutnať.
Potrebujeme:
4 ks kuracích pŕs
50 g slaniny
1 stredne veľká cibuľa
4-5 strúčikov cesnaku
100 g ošúpaných paradajok alebo paradajkového pretlaku
Soľ a korenie podľa chuti
Červenú papriku šladkú aj štiplavú, štipka gyros korenia
200 ml slnečnicového oleja
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky alebo kocky, ochutíme gyros korením a soľou. Slaninu nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Nové zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme variť do horúcej vody – stačí len 10-15 minút.
Väčšiu panvicu dáme na plameň a orestujeme na ňom slaninku. Potom ju vyberieme a na tuku zo slaninky opražíme cibuľku. K cibuľke potom pridáme mäsko a smažíme, kým nepustí šťavu. V samostatnej miske zmiešame nakrájané a ošúpané paradajky (alebo pretlak) s koreninami, pretlačeným cesnakom a pridáme k mäsku. Pridáme aj slaninku a necháme na plameni, kým mäsko nie je celkom hotové.
Zemiaky scedíme, necháme osušiť a následne orestujeme na slnečnicovom oleji dochrumkava.
Nakoniec zmiešame mäsko so zemiakmi a hneď podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty