Toto jedlo je naozaj fantastické a bleskové. Chodili sme na to do jednej čínskej reštaurácie a po mnohých pokusoch sa mi podarilo uvariť to tak, aby bola chuť na nerozoznanie. Odporúčam každému, kto má rád rýchle a pritom výborné jedlo.
Potrebujeme:
500g kuracie prsia
2 lyžičky kari korenia
1 lyžička solamyl
Červená paprika,
Zelená paprika
Mrkva (voliteľné)
čínska kapusta 3-4 (len tvrdšia časť),
pór,
poprípade šampiňóny alebo iné huby
Omáčka:
1 lyžica octu,
200 ml studenej vody,
2 lyžice sójová omáčka,
2 lyžičky cukru krupica
2 lyžičky solamylu
Ustricová omáčka na dochutenie (1 lyžica) – ak nemáte, stačí obyčajná soľ a korenie
Postup:
Najskôr si nakrájame zeleninu – všetko na rezance, pór na kolieska a sprudka opražíme na dobre rozpálenom oleji. Stačí krátko, zelenina by mala byť chrumkavá, nie rozvarená. Nakoniec pridáme aj huby (ak sa rozhodnete použiť ich).
V miske si zmiešame všetky suroviny na omáčku tak, aby v nej neboli hrudky. Dôkladne rozmiešame, potom prilejeme k zľahka orestovanej zelenine a premiešavame, kým omáčka nezhustne. Pokiaľ by bola omáčka príliš hustá, prilejeme vodu alebo naopak pridáme viacej solamylu. Kuracie mäsko nakrájame na rezance, posypeme karí korením, 1 lyžičkou solamylu, korením a premiešame. Na inej panvici sprudka osmažíme do zlatista, pridáme hotovú omáčku so zeleninou a prehrejeme a je hotovo. Podáváme k ryži.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)