Tento nápad som skúsila pred pár rokmi, keď mi zarodili egreše a nevedela som, čo s úrodou. Ide o nealkoholický nápoj bez zavárania, ktorý pripomína mojito a je skvelý hlavne na zimu, ale aj na letné osvieženie. Príprava je naozaj veľmi jednoduchá. My ho voláme Slovenské mojito. :-)
Potrebujeme:
350 g egrešov
1/2 citrónu
1 šálku cukru
20 gramov mäty
Voliteľné (pár zdravých listov egrešu)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Egreše umyjeme a odstrihneme „chvosty“.
Egreše dáme do čistej 3-litrovej nádoby. Zalejeme vriacou vodou a prikryjeme – necháme 20 minút stáť.
Vodu scedíme a dáme ju do hrnca. Pridáme cukor a keď kvapalina zovrie, nalejeme ju späť k egrešom. Pevne zatvoríme a obrátime. Zabalíme do deky a necháme takto 48 hodín stáť.
Užite si voje Slovenské mojito! :-)