Vyklopený, alebo obrátený jablkový koláčik. Dajte na plech, vyklopte a natrite šľahačkou.
Potrebujeme:
5 vajec
1 lyžica vanilkového cukru
10 lyžíc teplej vody do žĺtkov, 10 lyžíc teplej vody do snehu
250 g práškového cukru –
1 prášok do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 gpolohrubej múky
500 g jabĺk – nastrúhaných
Na vrch:
1 bal. smotany na šľahanie
1 smotana v prášku
Cukor podľa chuti
Postup:
Najskôr si vyšľaháme žĺtka, olej, práškový cukor, vanilkový cukor a olej. Počas šľahania pridávame postupne teplú vodu. Pridáme aj sypké prísady – múku, prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Taktiež postupne primiešame 10 lyžíc teplej vody. Na plech dáme alobal. Natrieme maslom a pridáme postrúhané jablká. Na jablká nalejeme cesto, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov asi pol hodiny, odporúčam sledovať, keďže každá rúra pečie inak. Upečené necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku tak, aby jablká ostali navrchu. Na jablká natrieme šľahačku (obyčajnú zmiešame s práškovou) môžeme posypať grankom.