Mini rolky zo smotanového cesta

Dnes je deň ako stvorený na skvelý domáci dezert. Vyskúšajte tieto lahodné smotanové trubičky s náplňou podľa vašej chuti.

Skvelý dezert zo smotanového cesta a lahodnej sladkej náplne.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

500 g masla (príp. môžeme nahradiť margarínom)

400 ml kyslej smotany

Štipku soli

Náplň:

200 g lekváru (prípadne obľúbeného džemu alebo marmelády)

Na potretie:

Žĺtok

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Najskôr si pravíme cesto, ktoré je skutočne veľmi jednoduché. Stačí zmiešať všetky ingrediencie a vypracovať homogénne cesto. Aby sa s cestom dobre pracovalo, vložíme ho na 2 hodiny odstáť do chladničky.

Vychladené cesto rozdelíme na dve časti a každú rovaľkáme do tvaru obdĺžnika. 1. plát (obdĺžnik cesta) nakrájame na menšie obdĺžniky. Na každý kúsok navrstvíme lekvár, zavinieme a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Rovnako postupjeme aj s druhou časťou cesta. Hotové trubičky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút. Hotové trubičky posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.