Chrumkavé cesto, lahodná smotana a fantastický krém s kúskami sladkého ovocia. Pripravte si vynikajúci dezert s jednoduchou prípravou.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g hladkej múky
200 g masla alebo margarínu
2 lyžice práškového cukru
½ lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice studenej vody
Krém:
500 ml mlieka
150 g kryštálového cukru
2 vajcia
100 g hladkej múky
2 bal. vanilkového cukru
3 banány nakrájané na kolieska (kolieska pokvapkáme trochou citrónovej šťavy aby nezhnedli)
1 bal. stužovača do šlahačky
500 ml smotany na šľahanie
Postup:
V miske spojíme všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme rukami tuhé cesto, ktoré uložíme na 30 minút do chladničky.
Pripravíme si formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm a navrstvíme do nej vychladené cesto tak, aby siahalo aj na okraje formy. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 20 minút.
V miske rozšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom, múkou a mliekom. Preložíme na plameň a varíme, kým hmota nezačne hustnúť (nezabúdame na miešanie). Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Medzitým si zo smotany a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku. ½ šľahačky vmiešame do vychladnutnej mliečnej zmesi. Rovnako pridáme aj kolieska banánov a premiešame.
Na vychladené cesto navrstvíme krém a naň druhú polovicu šľahačky. Uhladíme a necháme stuhnúť na chladnom mieste.
Pred servírovaním môžeme posypať hoblinkami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika