Výborný recept na domáci trdelník trochu inak – bez špeciálnej formy, na obyčajnom plechu.
Potrebujeme:
bielok na potretie
práškový, škoricový a vanilkový cukor na posypanie
2 lyžičky sušeného droždia
200 g mandlí a orechov
500 g polohrubej múky
3 lyžice rumu
4 lyžice tuku Hera
250 ml vlažného mlieka
3 žĺtky
8 lyžíc cukru krupica
Postup:
Múku zmiešame s droždím, pridáme vlažné mlieko, rum, cukor, rozohriatu Heru, štipku soli a žĺtky. Cesto dôkladne spracujeme, prikryjeme utierkou a necháme v teple aspoň hodinu kysnúť. Ak máme domácu pekáreň, najskôr dáme tekuté prísady, potom sypké a použijeme program Cesto. Po vykysnutí znovu prepracujeme a roztiahneme na plechu na pečenie papieri. Necháme ešte chvíľu kysnúť, potom potrieme bielkom a posypeme husto orechmi a mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 20-25 min. Ešte horúci trdelník bohato posypeme vanilkovým, škoricovým a práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)