Hubári, ak cez víkend nájdete pár hrstí húb, odporúčam vám toto geniálne jedlo.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs alebo bravčových rezňov nakrájaných na plátky
250 g húb nakrájaných na kúsky
1 bal. smotany na varenie
2 lyžice horčice – prípadne aj viac
2 lyžice rajčinového pretlaku
1 väčšiu cibuľku
Vegetu, soľ
1 lyžičku kari korenia
Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno
Postup:
Mäso očistíme, umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.
Ochutíme soľou, korením a vegetou. Ideálne necháme v chladiče odležať aspoň 20 minút, ak nemáme čas, môžeme s mäskom pracovať aj hneď.
Mäso potrieme horčicou, obalíme v múke a potom sprudka opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a preložíme do misy. Na tom istom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme aj huby a restujeme, až kým sa neodparí väčšina vody – navrstvíme na mäsko. Vodu zmiešame so smotanou, zvyšnou horčicou, pretlakom a najeme do misy. Nalejeme na mäso, vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a necháme zapiecť len asi 35 minút, kým mäsko nie je hotové!
Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.