Keď neviem, čo pripraviť z kuracieho mäska, tieto placky mi vždy zídu na um. Sú výborné a nepoznám nikoho, komu by nechutili, palcky sú fantasticky šťavnaté! :-)
Potrebujeme:
500 g kuracieho mäsa (prsia alebo pokojne aj vykostené stehienka bez kože – ja dávam pol na pol, alebo podľa toho, aké mäsko máme doma)
200 g nastrúhaného eidamu
2 jarné cibuľky
2 vajcia
2 lyžice majonézy (alebo kyslej smotany)
2 lyžice Solamylu
soľ, korenie a štipka sušenej papriky
Voliteľné: pálivá paprička nakrájaná nadrobno
Potrebujeme:
Kuracie mäso nakrájame na čo najmenšie kúsočky.
Mäso zmiešame so strúhaným syrom, pridáme nakrájané cibuľky, vajcia, Solamyl, majonézu, soľ a korenie. Zmes dobre premiešame a dáme odležať asi na 30 minút do chladu. Pre môjho manžela pridávam aj pálivú papričku.
Potom zo zmesi tvoríme namočenú rúk placky a dávame smažiť do rozohriateho oleja.
Smažíme zvoľna, syr z hmoty vytvorí zvonku výborný obal a napodiv sa vôbec nepripeká.
Miesto na oleji, môžete placky upiecť na papieri na pečenie (výška placiek cca 1,5 cm). Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 45 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Majka